Lepo je in spodobi se, da se pred iztekom leta in sočasno ob zaključku moto sezone, še enkrat srečamo. Organizirali smo seveda SILVESTROVANJE, ki bo dne 08.12.2007 ob 19.00 uri v gostilni Turk v Dol. Maharovcu. Vsem članom je bilo dne 22.11.2007, po e-pošti posredovano tudi Vabilo, prijave pa je sprejemal tudi Toni Brulc. Vsi podatki so razvidni iz vabila. Na snidenje in 1 x na eks !! . Zadeva je bila ,,uspešno,, REALIZIRANA, udeležba odlična, družba še bolj tako da drugo leto ,, kliče po še ,,. Žal pa je našemu fotografu Petru doma ,,zatajila tehnika,, tako da v primeru da se slike na njegovem PC najdejo, jih tudi objavimo. SREČNO.

REALIZACIJA:
Velika udeležba, prijetno, zabavno, nekoliko utesnjeno, vendar pa .... Super. Fotk NI

Zakaj pa ne ? Združni in soglasni smo sklenili, da se organizira še piknik. Glede na letni čas in agregatno stanje grozdja, bi to bil lahko tudi kostanjev pogled v mošt, poleg pa bi seveda padlo še kaj mesa. V izogib pripravam in nepotrebni organizaciji, bo srečanje pri GORIŠEK Marjanu - VINOTOČ DRČA. To se pravi v Šentjerneju za smer Pletrje, nato pa po oznakah proti Javorovici. Nekje na sredini je točka, kjer se bo pekel kostanj, pečen bo odojek, možnost naročanja pa je tudi širša. V primeru slabega vremena imamo tudi streho, tako da..... problemov ne bi smelo biti. Kostanj ali tudi kaj drugega, se lahko prinese s seboj. Načeloma pa je hrane in pijače v vinotoču dovolj, količina pa je stvar osebnih potreb, želja, in seveda lastnih ali proporcialnih stroškov. Odojek ( redna ponudba ) bo pečen okrog 13.00 ure, ko bi se zbrali tudi mi sami. Prevoz naj bo ,,zanesljiv,, ( mislim na 4 kolesa ) saj se zadeva zna zavleči..... MAR NE ??????? Torej - se vidimo.

REALIZACIJA:
Prijetno, zabavno, kostanja in hrane dovolj - prijeten večer. Tudi fotografije

Rodila se je ideja .....in sicer za izlet (trenutno prelepi videndi za ležanje doma ) in to na morje. Zbrani na Prepihu, smo se dne 16.9.07 odločili za skok v Piran. To naj bi se zgodilo v nedeljo 23.9.07. pod pogojem da bo vreme ustrezno lepo. Udeleženci se dobimo ob 8.00 uri v CC in nato v lepem kasu skočimo proti morju. Šli bi preko Dvora, Kočevja, Ribnice, Cerknice, Postojne oz. po stari cesti do Slo.obale. Tam bi seveda kaj spili, nekaj pojedli, se na soncu malo odpočili, ter opravili kratek ogled ... ( Trartini, Rt, obzidje samomorilcev....) Načeloma bi se vračalii po isti cesti - odvisno od časa in drugih okoliščin seveda ... . KAJ PRAVITE..... ???...... obvestite tudi ostale.

REALIZACIJA:
Velika udeležba z manjšo nezgodo ( ne prometna nesreča ) kljub temu pa lep dan, toplo, dobra hrana in uspešen zaključek. Tudi fotografije

- REALIZIRANO - BILO JE SUPER ...
Organizira se 1 in 2 dnevni izlet na Grossglockner. Udeleženci izleta imamo skupni odhod dne 25.08.2007 ob 7.00 uri izpred CC Novo mesto.Glede na dejstvo, da gre za ledenik ( cestna - razgledna točka 2571m ) bo izlet glede na vremensko napoved in stanje oblakov, potrjen ali odpovedan dan ali dva pred odhodom. Obveščanje bo potekalo po e- pošti in spletni strani, katera ponovno deluje. Za udeležence dvo dnevnega izleta, v tem trenutku podatki o namestitvi in prenočevanju še niso znani, bodo pa sporočeni naknadno. Vozimo se od CC Novo mesto, Kranjska gora, Villach, Dolsch, Grossglockner-ledenik, ter nadaljujemo gorsko vijuganje do Kapruna in nato dalje po Grossglocknersstrase do nacionalnega parka Nockalm. Tam zavijemo na gosko cesto ( 52 km ) in iz hriba na hrib po čudoviti cesti in preko razglednih točk, potujemo vse do Bad Klainkircheima, Villacha in nato domov.To je predviden oris celotne trase za udeležence dvodnevnega izleta. Omenjeni krog je iz Kranjske gore in nazaj, dolg 475 km, prišteti pa je potrebno še pot od doma in nazaj ( cca.- 300 km ). To je predvidoma 780 km dolg ,, podvig,, .......... Izračuni so narejeni z uporabo Auto Route 2007. Kdor želi datoteko naj sporoči ( pogoj inštalacija verzije 2007 )Udeleženci enodnevnega izleta, se lahko domov vrnejo po osvojenem vrhu Grosglocknerja. Razdalja od Kranjske gore in nazaj je krajša za 175 km oz. znaša cca. 300 km.

REALIZACIJA:

Več kot odlično. Lepo vreme, pokrajina, uživanje, smeh in prijetna utrujenost po 2 dneh. Izdelan tudi DVD celotnega dogajanja. Tudi fotografije v fotogaleriji
Predsedniki klubov, smo prejeli pismo, s katerim nas policija seznanja s stanjem, si želi sodelovanja oz. apelira na nas same, da skrbimo za lastno varnost in varnost drugih. Pismo objavljam v celoti. Spoštovani gospod predsednik! Dnevno spremljanje stanja prometno varnostnih razmer nam razkriva, da je motoristična sezona na vrhuncu. Policisti Policijske uprave Novo mesto smo poskušali na razne načine pripomoči k Vaši varnejši udeležbi v cestnem prometu. Kljub vsem naporom pa se je samo na našem območju v letošnjem letu kar 9 Vaših kolegov hudo in 17 lahko poškodovalo. Stanje na območju celotne republike Slovenije je še slabše. Pravzaprav ni tedna, v katerem ne bi s seboj prinesel krvavega davka med motoristi na slovenskih cesta, žal tudi smrtnih žrtev. Glede na trenutno stanje in pričakovane trende se upravičeno bojimo, da se bo stanje v mesecu juliju in avgustu še dodatno poslabšalo. Policisti smo vedno pripravljeni tako z nasveti, kakor tudi z drugimi ukrepi pripomoči k večji varnosti na cestah. Zavedamo pa se, da naši napori ne zadostujejo v celoti. Temu primerno Vas naprošamo, da na primeren način vplivate na člane Vašega kluba, na vse motoriste, ki jih poznate, naj se cestnega prometa udeležujejo na varen način, naj upoštevajo omejitve hitrosti, predpise glede strani vožnje in pravila srečevanja. Če s skupnimi močmi preprečimo le eno nepotrebno žrtev, mogoče s tem ohranimo zdravje ali celo življenje svojemu najboljšemu prijatelju. Skupaj za večjo varnost, v želji po sodelovanju, Vaša policija...................................................... Namera ni slaba...o naših mnenjih, predlogih iz vsebine pisma pa bomo razpravljali na ,,točki,, in dali eventuelne pobude, medse pa lahko povabimo tudi kakšnega predstavnika policije. Da pa je stanje zaskrbljujoče in da imamo med ,, našo populacijo tudi nekatere projektile,, je pa res. Kako te prepričati ? oz. kako vplivati in obveščati tudi ostale udeležence v prometu - voznike, da je potrebna večja pozornost tudi do motoristov, ki nismo venomer ,, norci,, in krivci za prometne nesreče. Kolikšen je % povzročiteljev s strani teh udeležencev??? Bomo preverili........ je pa dejstvo, da v končni fazi ni toliko pomembno kdo je kriv, če si pa žrtev, poškodovanec oz. tisti s krajšim koncem ! Naš ,, moto,, je znan in tudi predstavljen v elektronskih in pisnih medijih ter na naši spletni strani in sicer v obvestilih ob začetku motoristične sezone. Tudi na tej strani ,, Otvoritvena vožnja,, ........................................Policiji pa predlog - apel tudi do ostalih udeležencev - in vsi skupaj bomo storili nekaj zase in skupno varnost ..................Kolegi motoristi - Vaše mnenje ???